Visueel faciliteren
– Level 2

Visueel Faciliteren – Level 2

Jij volgde een instaptraining, Zakelijk tekenen of Visueel Faciliteren – deel 1, en je ontdekte jouw talent om processen in beeld te kunnen brengen.

Je tekent, je oefent en doet ervaring op. De positieve feedback die je krijgt, geeft nog meer plezier. Mensen vinden het fantastisch wat jij doet en willen vooral dat je ermee doorgaat.

Als dat zo is, dan ben jij klaar voor de volgende stap: Visueel Faciliteren – deel 2. In deze masterclass leer je hoe je live, voor een groep, het verhaal in beeld brengt, de inhoud vastlegt en het contact met de groep houdt.
Dat is de driehoek van het ‘tekenen’: het in beeld brengen van de inhoud, daarmee het zenden of ontvangen van die inhoud en tegelijktijdig het groepsgesprek faciliteren.

Dat is ingewikkeld want het moet allemaal op dat ene moment. En dan moet je ook nog eens weten waar je, wat je tekent, positioneert op het papier zodat het later nog steeds begrepen wordt.

Tijdens de masterclass op 12 maart gaat het de hele dag over deze tekendriehoek. Voor €625 excl BTW gaan we een hele dag samen aan de slag, in de Strategiefabriek te Utrecht.

Prijs

€625

/excl BTW

Hele dag training

Praktische vaardigheden, direct toepasbaar.

De juiste materialen om straks zelfverzekerd voor de groep de staan!

Voor wie is Visueel Faciliteren – Level 2?

Deze dag is speciaal voor Facilitators, Experts en Managers die vaak met groepen werken van diverse samenstellingen.

Wat gaan we doen,
wat leer je en
wat kun je na
Visueel Faciliteren – Level 2

DOEN
 • We gaan werken aan houding & structuur zodat je tekenen en het begeleiden van de groep in de juiste balans kan houden. Hoe verdeel je je aandacht binnen de driehoek: tekenen, inhoud, groep
 • Je gaat aan de slag met een methode om ingewikkelde begrippen te tekenen
 • Je traint je vaardigheid om live te visualiseren voor en met de groep

LEREN

 • Je krijgt een uitbreiding van je iconen-bibliotheek
 • Je ontvangt De Gouden Zin om introverten te doen spreken en extraverten te doen luisteren
 • Als extra ontvang je DE ‘magic one-liner’ die ervoor zorgt dat de hele groep je gaat/wilt helpen, ook al doe je iets wat nieuw is en onbekend
 • Je krijgt een structuur zodat je flipover niet te vol of te leeg is maar wel leesbaar
 • Je leert over de verschillende aanpakken van de sessies zodat je weet dat als je informatie gaat overbrengen of ophalen, jij de hele sessie kunt faciliteren.
 • Je krijgt de tools en materialen (denk aan stiften) zodat je direct een vliegende (door)start kan maken. Je kunt direct aan de slag en dat wil je ook!

KUNNEN

 • Je staat zelfverzekerd voor de groep want je hebt nu de tools en de ervaring om visueel faciliteren op een hoger niveau te brengen
 • Je bent prima in staat om een transformatieproces op gang te brengen en je weet op een creatieve manier tot de kern van het verhaal te komen
 • Je weet met humor ingewikkelde begrippen om te zetten in simpele beelden. Want hoe zet je direct een begrip als ‘innovatie’ om in een simpel beeld? Jij kan dat nu.
 • Je kan helder een visueel verhaal opbouwen en weet de aandacht vast te houden tot het eind. Kom daar maar eens om bij een Powerpointpresentatie.

Waar en hoe ga je deze
Kennis nu toepassen?

Ook hier gaat het om drie dingen.

Je kan een groep helpen in een transformatie. Door middel van visueel faciliteren en het samen onderzoeken kom je tot de kern. Dat iedereen het snapt: oké, dit is wat we willen, hier gaan we naar toe. Je brengt kennis op een frisse en creatieve wijze over en dit is voor jouw publiek een betere leerervaring dan hoe je het misschien eerder deed met een digitale tool. Na afloop van een gesprek kan je jouw opgebouwde visuele aantekeningen achterlaten als cadeau voor je klanten of groep. De foto die je ervan maakt kan heel goed als basis dienen voor een voorstel aan een directie of een voorstel tot samenwerking.

OVER de trainer
Jefta BADE

Jefta Bade
Jefta Bade heeft een achtergrond als industrieel ontwerper en heeft tien jaar ervaring als visueel facilitator. Hij weet als geen ander ingewikkelde processen in kaart en in beeld te brengen.
Eigenlijk is Jefta synoniem aan Visueel Faciliteren. Door de vele trainingen die hij volgde is zowel het faciliteren als het tekenen bij hem gaan horen. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de beroepsgroep van de Europese top van Visual Practitioners.
THE ONE AND ONLY
Jefta is een bevlogen en energieke trainer van de basis- en instaptraining zowel bij open inschrijvingen als in company. Op dit moment is hij de enige professionele ‘tekenaar’ in Nederland die de vervolgstap van Visueel Faciliteren als masterclass kan aanbieden.
HOE SCOORT JEFTA?
Goed, zeer goed zelfs. Vanuit dertien verschillende organisaties geven de bijna vijftig cursisten hem een 9.6 gemiddeld. Zijn training krijgt een gemiddelde score van 9.
JEFTA’S HIGHLIGHTS
Visievormtraject bij het ABP pensioenfonds
Vision 2020 Port of Amsterdam
ABN AMRO, om wereldwijde ingewikkelde regelgeving helder uit te leggen
Opzetten en uitwerken van de visie op het basisonderwijs in de regio Tilburg
STICHTING DRAW FOR GOOD

Jefta Bade is oprichter en initiatiefnemer van de stichting Draw for Good. Overtuigd van het alle voordelen van Visueel Faciliteren gaat hij kinderen gratis leren hoe ze creatief en ‘open minded’ kunnen blijven. Zodat hij over twintig jaar niet meer nodig is en kinderen van toen vanzelfsprekend out of the box denken en leven.
Wil je meer weten over Draw for Good?

DATA &
LOCATIE

Visueel Faciliteren – Level 2

Donderdag 12 maart 2020

Jij volgde een instaptraining en je bent klaar voor de volgende stap. In deze masterclass leer je hoe je live, voor een groep, het verhaal in beeld brengt, de inhoud vastlegt en het contact met de groep houdt.
10:00 – 17:00 (7 uur)

6 tot 12 deelnemers

Visueel Faciliteren – Level 2

Dinsdag 7 juli 2020

 

Jij volgde een instaptraining en je bent klaar voor de volgende stap. In deze masterclass leer je hoe je live, voor een groep, het verhaal in beeld brengt, de inhoud vastlegt en het contact met de groep houdt.

10:00 – 17:00 (7 uur)

6 tot 12 deelnemers